Lämpökäsittely

Lämpökäsittely on luonnollinen tapa lisätä puun kosteuskestävyyttä ja stabiilisuutta, käsittelyssä ei käytetä kemikaaleja tai muita lisäaineita, vaan ainoastaan lämpöä ja vesihöyryä. Siksi puu soveltuu hyvin sisätiloihin, ja itse tuotantoprosessi on ympäristöystävällinen eikä kuormita luontoa haitallisilla jätepäästöillä.

Lämpökäsittelyn aikana puu saa monia arvokkaita ominaisuuksia

Puu muuttuu vakaammaksi, kulutusta kestävämmäksi ja muodonmuutoksekset pienemmiksi.
Puun ominaispaino kevenee ja on helpompi käsitellä.
Puun kosteuspitoisuus vähenee ja lämmönjohtavuus pienenee, mikä tekee siitä erityisen sopivan kuumiin ja kosteisiin tiloihin.
Lämpökäsitelty puu saa kauniin ruskean värin ja korostaa ulkonäköä. Käsittelyasteesta ja puulajista riippuen sävy voi olla tummempi tai vaaleampi.

Korkean teknologian lämpökäsittelylaitteet

Standwood on ensimmäinen yhtiö Virossa, joka käyttää uutta innovatiivista tyhjiötekniikkaan perustuvaa lämpökäsittelyteknologiaa, se parantaa puun laatua, on hajuton sekä antaa lisarvoa puulle.

Lämpökäsittelyssä käytetään korkean teknologian patentoitua WDE Maspell -ratkaisua. Yläkuva on Standwoodin lämpökäsittelykammiosta Italian tehtaalla juuri ennen lähtöä Viroon.

Näissä laitteissa puu käsitellään tyhjiössä 190-230°C: ssa ilman kemikaalien lisäämistä. Suljettu ympäristö takaa hyvin hallitun, vakaan ja laadukkaan prosessin, joka on vesi- ja energiatehokkaampaa ja turvallisempaa kuin perinteiset laitteet.

+372 635 5600 / info@standwood.com
PDF-luettelo »